• 06 24 516 607
  • info@petrapotters.nl

Voedingsadvies

Voedingsadvies


Voeding

De westerse voeding en ons drukke bestaan met vaak een onevenwichtig eetpatroon heeft een negatieve weerslag op onze gezondheid. Dit resulteert vaak in gewichtsproblemen, weinig energie of een combinatie van klachten, waardoor men niet goed in z’n vel zit.

Puur en onbewerkt is de beste keuze. Er is heel veel bewerkt voedsel in de supermarkt te koop en de voedingsmiddelen industrie wil ons graag laten geloven dat zij het beste met onze gezondheid voor hebben, echter de etiketten laten vaak anders zien. Kies voor volwaardige producten en dan wordt je voeding vanzelf gezonder. Kies producten zoals bijvoorbeeld groenten, fruit, volkorenproducten, peulvruchten, zuivel, noten, ei, vlees en vis. Deze producten bevatten geen ongezonde toevoegingen zoals geharde vetten, kleur- en smaakstoffen, zout en conserveringsmiddelen. Onbewerkte producten leveren over het algemeen meer vitamines, mineralen, vezels en andere voedingsstoffen dan bewerkte en geraffineerde producten.

 

Stap voor stap

Wilt u afvallen, aankomen of een gezonde levensstijl aanleren, dan kan ik u wellicht daarmee helpen. Bij de begeleiding geef ik u stap voor stap meer inzicht in gezonde voeding en leert u gezonde keuzes te maken, waardoor u naar een blijvend resultaat toe werkt. Het is geen dieet, maar een verandering van eetgewoontes.

 

Voor wie

Mannen of vrouwen vanaf 18 jaar die iets aan hun gewicht willen doen of een gezondere levensstijl willen bereiken zijn van harte welkom. Mensen die om medische redenen een dieet volgen vallen buiten het vakgebied van een gewichtsconsulent. Neemt u dan contact op met uw huisarts voor verwijzing naar een specialist.

 

Aanpak

Mijn begeleiding is gebaseerd op puur gezond eten. Hierbij gaan we in een aantal stappen naar een gezondere levensstijl. We tellen geen calorieën en gaan uit van pure voeding, zonder pakjes of zakjes, en zelf koken van eenvoudige recepten die ook met weinig ervaring te doen zijn. Heeft u interesse, dan kunt u contact met mij opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek. Wilt u weten wat de kosten zijn, kijkt u dan bij tarieven.

 

Kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek duurt ongeveer 20 minuten. Dit kan eventueel ook telefonisch. Hierin kunt u aangeven wat u wilt bereiken en kan ik u de mogelijkheden en mijn manier van aanpak uitleggen. Kan ik u helpen en besluit u gebruik te maken van mijn begeleiding, dan volgt een uitgebreid intake gesprek.

 

Intakegesprek

Het intakegesprek duurt ongeveer 90 minuten. Voorafgaand aan dit gesprek vraag ik u een vragenlijst in te vullen en een voedingsdagboek bij te houden, zodat we goed voorbereid het intakegesprek ingaan. Tevens stel ik u vragen over uw leef- en eetgewoonten en uw bewegingspatroon. Uw gewicht, vetpercentage en taille omtrek wordt gemeten. Uw persoonlijke doel wordt vastgesteld en op grond van alle verkregen gegevens wordt een voeding- en beweegadvies verstrekt. De 1e stap is hiermee gezet en u kunt meteen van start gaan. Afhankelijk van uw wensen en uw doelstelling kunnen we het aantal vervolggesprekken afspreken.

 

Vervolggesprek

Het vervolggesprek duurt ongeveer 30 minuten. Hierin wordt besproken hoe het is gegaan en u kunt vragen stellen. Uiteraard kan ik u voorzien van tips en menu’s. U wordt gemeten en gewogen en de volgende stap wordt besproken.

 

Stok achter de deur

Is de doelstelling bereikt en weet u precies wat er nodig is om de gezonde levensstijl aan te houden, maar wilt u toch af en toe even wegen, meten en eventueel wat bijsturing krijgen, als stok achter de deur. Dan is een losse afspraak van circa 15 minuten mogelijk.

 

Spreekt u mijn werkwijze aan en wilt u een kennismakingsgesprek, dan kunt u contact met mij opnemen voor een afspraak.