• 06 24 516 607
  • info@petrapotters.nl

Stoelmassage

Stoelmassage

Stoelmassage is een effectieve drukpuntmassage van nek, schouder, rug, armen en handen. Door de drukpunten op deze punten te stimuleren, verbetert de bloedcirculatie en worden de afvalstoffen afgevoerd. Deze massage is zeer geschikt indien er weinig tijd is of een korte behandeling gewenst is. Deze vorm van massage wordt vaak toegepast in een werksituatie. Het is een laagdrempelige en prettige methode om het spanningsniveau te verlagen en zo de negatieve gevolgen van stress te verminderen of te voorkomen.

Behandeling op een stoel.

De massage wordt toegepast op een stoel die speciaal is ontwikkeld om een zeer ontspannen en rustgevende houding aan te kunnen nemen. Tevens geeft deze houding mij de mogelijkheid om de massage handgrepen effectief toe te passen. In tegenstelling tot andere massages vindt deze behandeling plaats op het geklede lichaam.
Door deze massage wordt het stressniveau belangrijk verminderd en de stofwisseling verbeterd. Deze methode wordt dan ook vaak als ziektepreventie toegepast.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Bij veel beroepen zoals kappers, mensen die langdurig computerwerk verrichten, waarbij veel repeterende handelingen worden verricht. Hierdoor wordt een bepaalde spier of spiergroep overbelast. Hierdoor ontstaan onder andere nek en schouderklachten, spanningshoofdpijn en bijvoorbeeld RSI. Het is van belang om structureel te werken aan stressreductie en spierontspanning en de stoelmassage is hierbij een prima hulpmiddel.