• 06 24 516 607
  • info@petrapotters.nl

Sportmassage

Sportmassage

Sportmassage wordt toegepast om de vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen, die vermoeidheidsverschijnselen, pijn en kramp veroorzaken, worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt door de massage positief beïnvloed, waardoor een sneller herstel plaatsvindt.

Sportmassage is een belangrijk onderdeel in de begeleiding van iedere sporter. Afhankelijk van de inspanning kunt u kiezen om 1 keer per week of 1 keer in de 14 dagen even lekker uw spieren los te laten maken. Uw spieren blijven soepel, het maakt de kans op blessures kleiner en verhoogt de sportprestaties.

De sportmassage wordt ook toegepast om de spieren voor een sportprestatie te activeren. De massage is dan een onderdeel van de warming up.

Vrijwel iedere vorm van massage geeft ook een vorm van geestelijke en lichamelijke ontspanning.

Voor wie is sportmassage geschikt?

Intensieve sportbeoefening kan leiden tot overbelasting van de spieren, waardoor de kans op blessures toeneemt. De sportmassage heeft tot doel de lichamelijke conditie van de sporter te verbeteren, te behouden en de nadelige gevolgen van de sport weg te nemen.

De verrichtingen in het dagelijks leven van niet-sporters heeft vaak dezelfde invloed op ons lichaam, denk hierbij aan bureauwerk waardoor vaak klachten aan nek, schouders en arm ontstaan. Daarom is (sport)massage ook voor niet-sporters zeer zinvol.

Mensen met stressklachten kunnen veel baat hebben bij een ontspanningsmassage.