• 06 24 516 607
  • info@petrapotters.nl

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage

Bij deze vorm van massage wordt een prikkel aan specifieke zenuwvezels in het onderhuids bindweefsel gegeven. Dit is de laag die zich tussen de huid en de spieren bevindt.

Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, waarbij de zones in verbinding staan met organen, spieren, zenuwen, klieren, bloedvaten en andere lichaamsdelen. Door de zones te stimuleren wordt ook het orgaan gestimuleerd, waardoor blokkades verdwijnen. De doorbloeding neemt toe en de staat van het bindweefsel wordt verbeterd. Op deze manier kunnen zogenaamde verklevingen verminderen.

Bij deze massage worden diverse technieken toegepast. Deze technieken kunnen variëren van lichte aanrakingen tot het rollen van de huid. Bindweefselmassage heeft invloed op het vegetatieve deel van het zenuwstelsel. Dit stelsel verzorgt de regeling van orgaanfuncties zoals de bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling.

Behandeling

De behandeling begint met een rug onderzoek waarbij de klachtenzones worden vastgesteld. Daarna wordt met massagegrepen in of van het bindweefsel de doorbloeding geactiveerd en de kwaliteit van het weefsel verbeterd. Na afloop van de massage wordt nogmaals een rug onderzoek gedaan.

Afhankelijk van de klachten duurt de behandeling 10 minuten tot maximaal 45 minuten. Indien iemand sterk op de behandeling reageert zal er niet lang worden doorgegaan en is het mogelijk om de duur van de behandeling in opvolgende afspraken op te voeren. Aangezien bindweefselmassage meestal niet prettig aanvoelt, kan met een ontspanningsmassage worden afgesloten.